Over ons

We zijn actief in zowel Belgische steden als in het buitenland. Wanneer je in deze steden rondloopt, word je al snel geconfronteerd met daklozen. In eerste instantie zie je een dame met vuile kleren of een man die slaapt onder een deken, maar elk van hen heeft zijn eigen verhaal! Zij zijn in moeilijke situaties geweest, kwamen uit een ander continent met de hoop op een beter leven in Europa, verloren hoop in het leven, …
Wanneer je de tijd neemt om naar hun verhalen te luisteren, zal deze ontmoeting je veranderen! Ze worden een vriend in plaats van een vreemde. Ze krijgen een naam in plaats van een nood. Je kunt hoop zien in hun ellende.
Naast de daklozen helpen we ook kansarme gezinnen met meubels, kleding en voedselpakketten.

In het buitenland hebben we een focus op Bulgarije, Servië en Letland. We trachten jaarlijks naar deze landen te gaan, telkens naar een ander dorp/stad. Bulgarije en Servië organiseren we zelf. We werken samen met lokale mensen, kerken, en andere organisaties waar we reeds jarenlang een relatie mee hebben opgebouwd. We sturen kleding en andere hulpgoederen en gaan dat daar met onze vrijwilligers zelf uitdelen. Ook organiseren we hier jeugd- en kinderactiviteiten en een vrouwenontmoeting. We hebben een ‘free to take’ kledingverdeelplaats en gaan in groepjes bij de allerarmsten voedselpakketten uitdelen. Deze kopen we ter plaatse aan. In Servië doen we renovaties van huisjes van de allerarmsten.

Onze vrijwilligers zijn van divers pluimage. Zo waren we met 34 deelnemers voor de Bulgarije actie 2018. De jongste deelnemer was 14 jaar, de oudste 68. Elke leeftijdscategorie willen we stimuleren mee te gaan, van tiener tot 60+’er. Deelname zal je leven verrijken. Ook was er één gezin met jonge kinderen mee. Je kan ons altijd contacteren om te bevragen wat haalbaar is. Ook zijn er mogelijkheden als vrijwilliger in de afdeling in Hechtel of Westerlo. Zie ‘vacatures’ of contacteer ons! 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.